Fulvinezuur, dé grote transporteur van de natuur

Fulvinezuur, ook wel fulvine of fulvic acid genoemd, is samen met humuszuur en humin één van drie componenten van humus en wordt gezien als dé grote transporteur van de natuur. Het effect van fulvinezuur op de bodem, planten, grassen en gewassen is al langer bekend, maar fulvinezuur heeft ook gunstige invloeden op de gezondheid van mensen en dieren.

Fulvinezuur kan door haar unieke eigenschap iedere cel van zowel mens, dier en plant binnendringen en transporteert voedingsstoffen zoals vitaminen, kruiden, enzymen en supplementen naar de juiste cellen. Zodra de voedingsstoffen zijn afgeleverd, voert fulvinezuur de (eventueel) aanwezige toxines, zoals pesticiden en zware metalen, in de cellen weer naar buiten.

Op deze pagina kunt u voor de volgende onderwerpen terecht.

  1. Wat is fulvinezuur voor een substantie?
  2. Werking van ons fulvinezuur
  3. Beoordelingsmodel humussubstanties
  4. Variatie in kwaliteit fulvinezuur
  5. Bijwerkingen fulvinezuur
  6. Fulvinezuur bestellen

Wat is fulvinezuur voor een substantie?

Fulvinezuur, humuszuur en humin zijn de drie componenten die in humus, ook wel humussubstanties genoemd, voorkomen. Fulvinezuur heeft de eigenschap deeltjes te kunnen binden en te transporteren. Het belangrijkste verschil tussen de twee humussubstanties is dat fulvinezuur andere deeltjes transporteert, terwijl humuszuur dat niet kan. De omgeving waarin fulvinezuur ontstaat bepaalt de kwaliteit. Hoe zuiverder en voedingsstofrijker het plantaardig materiaal in de aarde is die tot humus wordt verwerkt, hoe beter de kwaliteit van fulvinezuur is. Over het beoordelen van de kwaliteit van fulvinezuur gaan we later op deze pagina dieper in.

Werking van onze fulvinezuur 

fulvinezuur molecuul

Fulvinezuur op celniveau: het vervoeren van voedingsstoffen

Onze fulvinezuur is 100 procent natuurlijk, vloeibaar, zuiver en een uiterst licht molecuul. Deze eigenschappen en structuur maken de fulvinezuur een uitstekende transporteur van voedingsstoffen, mineralen, vitaminen, spoorelementen en metalen.

Zuivere fulvinezuur is ongebonden. Dat wil zeggen dat het geen mineralen en metalen aan zich gebonden heeft. Fulvinezuur is in staat van cel naar cel te reizen, voedingsstoffen af te geven en metalen op te nemen.

- Fulvinezuur wordt ook wel het transportmolecuul genoemd.

Fulvinezuur en het ontslakken: Het bindt zware metalen en toxines

Zware metalen en pesticiden gaan op bindingsplaatsen van cel omhulsels zitten, waar normaliter lichaamseigen stoffen aan vast hechten. Dit is de voornaamste reden dat zware metalen en pesticiden de celbalans, het immuunsysteem en de opname van voedingsstoffen, mineralen, vitaminen en spoorelementen verstoren. Fulvinezuur kan dankzij een chemisch bindingsproces (chelatie) zware metalen en pesticiden aan zich binden. De giftige stoffen worden uitgescheiden via de ontlasting, huid en de longen. Dit maakt fulvinezuur een krachtige ontslakker. Fulvinezuur is dan ook goed om in te zetten om het lichaam te reinigen/ontgiften/ontslakken. 

 

In het kort heeft fulvinezuur de volgende positieve eigenschappen:

1. Fulvinezuur verbetert de opname van voedingsstoffen
- Fulvinezuur is transporteur. Het bindt vitaminen, mineralen en spoorelementen en transporteert het door het lichaam. Hierdoor wordt de opname van voedingsstoffen verbeterd.

2. Fulvinezuur voert zware metalen af 
- Fulvinezuur is een natuurlijke chelator. Dat wil zeggen dat het zich niet alleen bindt aan organisch materiaal, maar ook aan anorganisch materiaal. Hierdoor transporteert het ook zware metalen uit het lichaam. 

  

Variatie in fulvinezuur kwaliteit

Fulvinezuur is net als humuszuur een soortnaam. Dit betekent dat er verschillende producten zijn die fulvinezuur heten. Maar niet alle producten hebben dezelfde kwaliteit. Een aantal vuistregels om de kwaliteit van fulvinezuur te bepalen:

Voor puur fulvinezuur geldt dat de kleur lichtgeel moet zijn. De kleur duidt op de zuiverheid;
Fulvinezuur moet zo ongebonden mogelijk zijn, zodat het zich kan binden aan voedingsstoffen. Een goede manier om de puurheid van fulvinezuur te bepalen is smaak. Fulvinezuur hoort smaakloos te zijn.

- Let goed op de kwaliteitsverschillen in fulvinezuur

 

Kwaliteit humus substanties humuszuur fulvinezuur

Figuur 1 Beoordelingsmodel humussubstanties 

 

 

 

 

 

 

 
PrimeFulvic fulvinezuur dieren

PrimeFulvic fulvinezuur voor (huis)dieren.  PrimeFulvic is een krachtig antioxidant en voert metalen af. Dit ondersteunt de stofwisselingen wat een positief effect heeft op verschillende ongemakken zoals verminderde afweersysteem en verzuring. PrimeFulvic ondersteund het afweer en immummnsysteem en daarmee de vitaliteit en beweeglijkheid van uw huisdier. Dit hoogwaardige fulvinezuur product voor (huis)dieren kunt u kopen in de Health Solution webshop.

 

 

Ful Power fulvinezuur planten grassen gewassen

Bioag Ful-Power fulvinezuur voor de (moes)tuin. Ful-Power vergroot de opname van voedingsstoffen door planten zonder uw bestaande plantenvoedingsplan te doorkruisen. Bovendien voorkomt het dat voedingsstoffen zich aan elkaar binden en een onoplosbaar bezinksel vormen in een vloeibare oplossing. En in tegenstelling tot de meeste andere fulvinezuur producten, worden aan Bioag Ful-Power geen metalen, chemicaliën of conserveringsmiddelen toegevoegd. Dit hoogwaardige fulvinezuur product voor (moes)tuinen kunt u bestellen in de Health Solution webshop.

   
   
   Bent u nog niet zeker van onze producten? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u adviseren bij het kopen van fulvinezuur producten