Humus en fulvinezuur voor de (moes)tuin: Humusrijke grond vormt de basis

Humus en fulvinezuur voor planten, grassen, gewassen en grondsoorten

Humusrijke grond vormt de basis voor planten, grassen en gewassen in (moes)tuinen. Van oudsher gebruikte tuiniers de beste, rijkste en vruchtbaarste grond die er ter beschikking was. Deze luxe hebben tuiniers tegenwoordig niet meer. Tegenwoordig is men al blij dat er iéts van grond beschikbaar is. Echter in humusrijke grond kunnen grassen, planten en gewassen een gezond wortelstelsel ontwikkelen.

De positieve effecten van humus op planten, grassen en gewassen

  1. Humusrijke grond, de basis voor iedere (moes)tuin
  2. Humus de basis van plantenvoeding
  3. Humus voorkomt uitdroging
  4. Humus inzetten tegen onkruid in plaats van bestrijdingsmiddelen
  5. Grond humusrijk maken met de producten van BioAg

Humus de basis voor uw (moes)tuin grond: Uw grond weer humusrijk

Humusrijke grond vormt de basis voor planten, grassen, gewassen in de (moes)tuin. Van oudsher gebruikte tuiniers de beste, rijkste en vruchtbaarste grond die er ter beschikking was. Deze luxe hebben tuiniers tegenwoordig niet meer. Tegenwoordig is men al blij dat er iéts van grond beschikbaar is. Echter in humusrijke grond kunnen grassen, planten en gewassen een gezond wortelstelsel ontwikkelen

Lees hier meer over humus, de basis voor uw (moes)tuin grond

Humusrijke grond de basis voor plantenvoeding

Elke vorm van plantenvoeding staat of valt bij humus. Puur zand of zuivere klei bevat geen humus en dus ook nauwelijks voedingsstoffen. Humus zorgt niet alleen voor een betere structuur en betere bewerkbaarheid van uw
(moes)tuingrond, maar houdt ook de meeste voedingsstoffen in de grond. Bovendien zorgt de lichte, luchtige humus ook voor lucht in de grond. Humus kunt u eenvoudig toevoegen als plantenvoeding.

Lees hier meer over humusrijke grond, de basis voor plantenvoeding

Humus voorkomt uitdroging

Grond die voldoende humus bevat bezit het vermogen om vocht vast te houden zodat uw grond van uw (moes)tuin in droge tijden niet meteen uitdroogt. Bij veel regen kan het water zo eenvoudig wegzakken zodat de grond niet verzuurt. Ook zorgt humus ervoor dat voedingsstoffen in de grond blijven zitten zodat deze niet met het regenwater wegspoelen.

Lees hier meer hoe humus uitdroging voorkomt

Humus inzetten tegen onkruid in plaats van bestrijdingsmiddelen

Het gebruik van bestrijdingsmiddelen op sport- en recreatieterreinen buiten de landbouwsector moet sterk verminderen. De golfsport, met duurzaamheid hoog in het vaandel, kan hierin een voortrekkersrol spelen. Daarom heeft zij met de ondertekening van de Green Deal (Green Deal sportvelden 2020) ingezet op alternatieve bestrijdingsmiddelen bij terreinonderhoud. Bovendien neemt zij hierin het voortouw om tot het beste resultaat te komen: duurzaam sportplezier. Humus kan worden ingezet tegen onkruid in plaats van bestrijdingsmiddelen.

Lees hier meer hoe humus inzetten tegen onkruid (link volgt nog!)

Grond humusrijk maken met de producten van BioAg

Met welke producten maak ik mijn (moes)tuingrond weer humusrijk? Met de producten van BioAg, Ful-Humix, Cytoplus en TM-7, is het eenvoudig om verschillende soorten (moes)tuingronden weer humusrijk te maken. De producten van BioAg beschikken over hoogwaardige humus (humuszuur samen met fulvinezuur). Het zijn biologisch-organische bodemverbeteraars die het vermogen van planten, grassen, en gewassen om voedingsstoffen op te nemen vergroten. Grond waar één van deze bodemverbeteraars aan is toegevoegd, bezit het vermogen om vocht vast te houden zodat de grond in droge tijden niet gaat uitdrogen. De humus is daarnaast instaat om voedingsstoffen en water afstaan.

Beschikt de grond over voldoende humus en voedingsstoffen, dan is er nog een aspect dat niet vergeten moet worden: zuiver fulvinezuur. BioAg Ful-Power, een zuiver fulvinezuur product, zorgt voor het transport van de voedingsstoffen naar de planten. En het is de humus die ervoor zorgt dat het water in de grond wordt vastgehouden. De hoge concentratie fulvinezuur fungeert als een natuurlijke chelator. BioAg Ful-Power is vloeibaar en daarom uiterst geschikt om in te zetten als voedingswater en bladvoeding.

   

 
     
 Humus en fulvinezuur poeder kopen Ful-Humix  

Bioag Ful-Humix is één van onze humusconcentraten voor planten. Deze bodemverbeteraar met humus bevordert onder andere bloem- en vruchtgroei en verbetert de wortelgroei. Dit humus product voor planten is dezelfde als van onze Amerikaanse partner Bioag. Verkrijgbaar in 100g en 300g.

 
 Humus en fulvinezuur poeder kopen TM7  

Bioag TM-7 is naast Ful-Humix en Cytoplus één van onze humusconcentraten voor planten. Deze bodemverbeteraar met humus bevordert onder andere bloem- en vruchtgroei en verbetert de wortelgroei. Dit humus product voor planten is dezelfde als van onze Amerikaanse partner Bioag. Verkrijgbaar in 100g en 300g.

 
 Humus en fulvinezuur poeder kopen Cytoplus  

Bioag Cytoplus, humus concentraat (humuszuur en fulvinezuur) met zeewier en micronutriënten. Dit humus product voor planten is dezelfde als van onze Amerikaanse partner Bioag. De kracht van Bioag TM-7 plus zeewier voor een positieve effecten op de kwaliteit en groei van grassen, planten en gewassen.

 
 Fulvinezuur kopen Ful-Power


Bioag Ful-Power
fulvinezuur voor de (moes)tuin. Ful-Power vergroot de opname van voedingsstoffen door planten zonder uw bestaande plantenvoedingsplan te doorkruisen. Bovendien voorkomt het dat voedingsstoffen zich aan elkaar binden en een onoplosbaar bezinksel vormen in een vloeibare oplossing. En in tegenstelling tot de meeste andere fulvinezuur producten, worden aan Bioag Ful-Power geen metalen, chemicaliën of conserveringsmiddelen toegevoegd. Dit hoogwaardige fulvinezuur product voor (moes)tuinen kunt u bestellen in de Health Solution webshop.

 
     
   Bent u nog niet zeker van onze producten? Of heeft u interesse in groot verpakkingen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren bij het kopen van uw humus producten.