Fulvinezuur voor meer energie en een kortere herstelperiode

Fulvinezuur voor sporters

De humussubstantie fulvinezuur heeft de eigenschap om meteen zuurstof aan onze spieren te leveren. Wanneer regelmatig fulvinezuur inwendig wordt ingenomen, kan dit helpen bij het reduceren van opbouw van CO2 en melkzuur, met als resultaat een kortere herstelperiode en een verhoogd uithoudingsvermogen. 

Fulvinezuur kan prestatievermogen verhogen

Fulvinezuur zorgt ervoor dat silica beter wordt verteerd en geabsorbeerd door het lichaam. Silica is belangrijk voor de collageenproductie en essentieel voor de pezen en ligamenten. De inname van fulvine en silica helpt dus bij het bouwen van sterkere gewrichtsverbindingen en zorgt voor kortere herstelperiodes.

Krachtig elektrolyt

Fulvinezuur vergroot het elektrische chemieproces in de cellen.

Natuurlijke antioxidant

Bij het sporten worden er oxidanten geproduceerd en fulvinezuur is een sterk natuurlijke anti-oxidant. Een geïsoleerd fulvinezuur beschikt over de capaciteit om de moleculen in het celmembraan beter voedingsstoffen te laten absorberen voor betere prestaties.

Wat is fulvinezuur precies voor een substantie?

Fulvinezuur is een natuurlijk eindproduct van verteerde organische stoffen en maakt een belangrijk deel uit van onze voedselkring (nutriëntenkring). Ooit was het overvloedig aanwezig in de bodem (en dus voedsel) en drinkwater, maar het is verloren gegaan in onze dagelijkse voeding als gevolg van conventionele landbouw en waterzuiveringmethodes.

Lees hier meer over wat fulvinezuur precies voor een substantie is.

 

Onze zuiver fulvinezuur product Pure&Fulvic voor sportersfulvinezuur sporters NZVT

Ons product Pure&Fulvic voor sporters is zuiver fulvinezuur. Dit product voldoet aan de eisen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) en staat op de anti-dopingslijst.

- Door verhoogde absorptie van nutriënten (voedingsstoffen) en een verlaagde spierverzuring leidt dit tot verhoogde prestatie- en uithoudingsvermogen.