Humus en fulvinezuur voor huisdieren: Inzetten voor het bevorderen van de vitaliteit en weerstand

Humus en fulvinezuur voor huisdieren

Heeft uw huisdier, denk aan honden en katten maar ook zeker paarden, last van een verminderde weerstand? De darm speelt een belangrijke rol bij het afweersysysteem en vitaliteit van uw huisdier. Deze kan door verschillende oorzaken uit balans zijn. Gezonde darmen bevorderen de vitaliteit en het afweersysteem bij uw huisdier. Uit wetenschappelijke literatuur en uit onderzoeken van BioAg Europe blijkt dat het voeren van humus verschillende positieve effecten heeft op de darmgezondheid van landbouwhuisdieren

De positieve effecten van humus op de gezondheid van (huis)dieren

 1. Positieve effecten van humus op (huis)dieren
 2. Positieve effecten van fulvinezuur op (huis)dieren
 3. Verminderen geur van ontlasting
 4. Glyfosaat en het neutraliserende effect van humus
 5. Ovocom-Certificaat
 6. Humus en fulvinezuur producten als aanvulling op dierenvoeding

Positieve effecten van humus op (huis)dieren

Humussubstanties zijn vooral bekend als toepassing in de akkerbouw en tuinbouw. Maar ook in diervoeding gaan deze substanties steeds meer een belangrijke rol spelen. Uit onderzoeken van Bioag Europe en uit de wetenschappelijke literatuur worden namelijk een aantal positieve effecten toegeschreven aan humussubstanties [LINK naar wat zijn humussubstanties]. Voorbeelden van deze positieve effecten zijn een betere darmgezondheid, het verminderen van stress en het binden van mycotoxines.
Door dagelijks humus bij diervoeding te verstrekken wordt het eten, en de vitaminen en mineralen beter opgenomen waardoor het magnesiumgehalte in het bloed kan verbeteren. Rode bloedcellen kunnen meer zuurstof vervoeren onder invloed van humus. Dit heeft o.a. een positieve invloed op de geneestijd van verwondingen.

De voordelen van PrimeHumic met humus voor uw huisdier:

 • Ondersteunt afweer- en immuunsysteem;
 • Voedt en beschermt de huid en vacht;
 • Vergroot de opname van voedingsstoffen;
 • Helpt zware metalen en pesticiden af te voeren.

Lees hier meer over PrimeHumic, ons humus product voor (huisdieren)

Positieve effecten van fulvinezuur op (huis)dieren

Fulvinezuur ontgift en bevordert de opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bij huisdieren. Onze PrimeFulvic met fulvinezuur choont het lichaam op en versterkt de opname van voedingsstoffen, vitaminen en spoorelementen. Door het hoge absorptievermogen en de zuiverheid van onze fulvinezuur worden de vitaminen en mineralen beter opgenomen door uw (huis)dier. Het verbetert daarnaast ook het natuurlijke afweersysteem  en daarmee de vitaliteit en beweeglijkheid van honden, katten maar ook paarden.

De voordelen van PrimeFulvic met fulvinezuur voor uw huisdier:

 • Ondersteunt afweer- en immuunsysteem;
 • Bevordert de vitaliteit;
 • Voedt en beschermt de huid, vacht en het verendek;
 • Bevordert de opname van voedingsstoffen,
 • Vermindert lichaamsgeur van dier en ontlasting;
 • Helpt zware metalen en gifstoffen af te voeren;

Glyfosaat en het neutraliserende effect van humus

Humuszuren hebben een neutraliserend effect op gifstoffen geproduceerd door bacteriën (82%). Ook absorberen ze zware metalen, nitraat, fluoriden, organische fosfaten (parathionmethyl, glyfosaat, organische chlorine insecticiden, carbarl en Humus glysofaat warfarin). De universiteit van Leipzig heeft op verschillende concentraties glyfosaat het neutraliserende effect van humuszuren getest. Daaruit blijkt dat PrimeHumic in staat zijn om glyfosaat te neutraliseren. Niet alle humus zijn in staat om glysofaat te binden. Dit effect is onderzocht in melkvee en daar bleek humus in staat om glyfosaat te neutraliseren. Het effect van glyfosaat op de bacteriën in het maagdarmstelsel werd geneutraliseerd. Ons product PrimeHumic is getest door de universiteit van Leipzig en bleek heel goed in staat te zijn om het effect te neutraliseren.

Lees hier meer over Glyfosaat en het neutraliserende effect van humus. 

Ovocom-Certificaat 

De producten voor (huis)dieren zijn voorzien van een Ovocom certificaat.

Humus en fulvinezuur producten als aanvulling op dierenvoeding

Met welke humus en fulvinezuur producten kunt u gebruiken als aanvulling op een gezonde leefwijze? 

 PrimeHumic poeder humus  

PrimeHumic is onze geconcentreerde humus voor (huis)dieren. PrimeHumic ontgift en bevordert de opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Uw (klein)vee weer gezond en vitaal! PrimeHumic is verkrijgbaar in 100g en 300g zakjes. 

 
 PrimeFulvic fulvinezuur dieren

PrimeFulvic fulvinezuur voor (huis)dieren. PrimeFulvic is een krachtig antioxidant en voert metalen af. Dit ondersteunt de stofwisselingen wat een positief effect heeft op verschillende ongemakken zoals verminderde afweersysteem en verzuring. PrimeFulvic ondersteund het afweer en immummnsysteem en daarmee de vitaliteit en beweeglijkheid van uw huisdier. 

 


 

 
  Wij adviseren u graag over het juiste humus (humuszuur met fulvinezuur) en/of fulvinezuur product voor uw huisdieren. Bent u nog niet zeker van onze humus en/of fulvinezuur producten? Of heeft u interesse in groot verpakkingen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren bij het kopen van humus en fulvinezuur producten.